Dzisiaj jest Czwartek 24 stycznia 2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty

Złote ciasteczka owsiane


Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka przesianej m±ki 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 4 łyżeczki podgrzanego złotego syropu (z cukru trzcinowego) 110 g roztopionego masła 2 łyżki wrz±cej wody 1 łyżeczka sody
 
Sposób przygotowania: 1. Wsypać płatki owsiane, m±kę, wiórki kokosowe i cukier do dużej miski. Osobno wymieszać złoty syrop, masło, wodę i sodę. 2. Wlać mieszankę złotego syropu do suchych składników i dobrze wymieszać. Układać łyżeczk± porcje ciasta na posmarowanej tłuszczem blasze w odległo¶ci około 1 cm od siebie i piec 10-15 minut. Zostawić na blasze na 3 minuty, po czym przenie¶ć na druciany stojak do całkowitego ostygnięcia. 

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Dressing


Zimny sos przyprawowy (sos sałatkowy), którym polewa się sałatkę na krótko przed podaniem.

Przepisy kulinarne - losowy

Zupa selerowa z drobiem


Składniki: 75 dag kury 75 dag selera 1 cebula 1 marchew 1 pietruszka, szklanka mleka sól, pieprz do smaku 3 łyżki zielonej pietruszki Wykonanie: Oczyszczon± kurę zalać wrz±c± osolon± wod±. Gotować około 15 minut. Dodać pokrajane warzywa i gotować do miękko¶ci. Ugotowan± kurę wyj±ć, przestudzić. Warzywa przetrzeć przez sito, następnie mięso kury odj±ć od ko¶ci i pokrajać w w±skie paski. Dodać mięso do zupy. Przyprawić do smaku mlekiem, sol± i pieprzem. Wymieszać z zielon± pietruszk±.