Dzisiaj jest Wtorek 26 marca 2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty

Złote ciasteczka owsiane


Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka przesianej m±ki 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 4 łyżeczki podgrzanego złotego syropu (z cukru trzcinowego) 110 g roztopionego masła 2 łyżki wrz±cej wody 1 łyżeczka sody
 
Sposób przygotowania: 1. Wsypać płatki owsiane, m±kę, wiórki kokosowe i cukier do dużej miski. Osobno wymieszać złoty syrop, masło, wodę i sodę. 2. Wlać mieszankę złotego syropu do suchych składników i dobrze wymieszać. Układać łyżeczk± porcje ciasta na posmarowanej tłuszczem blasze w odległo¶ci około 1 cm od siebie i piec 10-15 minut. Zostawić na blasze na 3 minuty, po czym przenie¶ć na druciany stojak do całkowitego ostygnięcia. 

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

CUKINIA NADZIEWANA Z GRILLA


Składniki • 1 CUKINIA • MARCHEWKA • ZIEMNIAKI • OGÓRKI KISZONE • PAPRYKA • KALAFIOR • PIECZARKI • PLASTRY ŻÓŁTEGO SERA • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, ZIOŁA DO SMAKU • EWENTUALNIE RYŻ LUB KASZA GRYCZANA Etapy przygotowania 1. Warzywa gotujemy i przyprawiamy. 2. Cukinię wydr±żamy i napełniamy farszem. 3. Na wierzchu układamy plasterki żółtego sera. 4. Zawijamy podwójnie w filię aluminiow±. 5. Kładzemy na ruszcie nisko i pieczemy około 20-30 minut. 6. Podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem b±dĽ sam±.

Przepisy kulinarne - losowy

Rybna przek±ska


Składniki • 2 puszki tuńczyka w oleju, • 2 puszki anchovies ( koreczki ¶ledziowe ), • 3 łyżki zielonych oliwek z papryk±, • 3 małe cebulki, • kilka rzodkiewek, • olej Etapy przygotowania 1. Na głębszy półmisek wyłożyć rozdrobnionego tuńczyka, a na nim rozłożyć płasko koreczki. 2. Na ryby położyć pokrojon± w bardzo drobn± kosteczkę cebulkę, na ni± oliwki, a na oliwki starte na tarce rzodkiewki. 3. Wszystko bardzo ostrożnie skropić oliw±.