Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, desery, torty

Z這cista Masa Orzechowo-Granatowa


Sk豉dniki:
2 granaty,
30 ml (2 造磬i sto這we) ut逝czonych migda堯w,
15 ml (1 造磬a sto這wa) ziarna sezamowego,
15 ml ( 1 造磬a sto這wa) pestek dyni,
15 ml (1 造磬a sto這wa) ziaren sosny,
30 ml (2 透yki sto這we) sake; Granaty obra ze sk鏎ki, pokroi na poprzeczne plastry, usun望 mi?窺z. Pozosta這嗆 dok豉dnie poszatkowa, doda migda造, ziarno sezamowe, pestki dyni i ziarna sosny. Utrze sk豉dniki z dodatkiem sake i 30 ml mi?窺zu granat闚. Gotow mas mo積a przechowywa przez tydzie w lod闚ce. Rozsmarowujemy j na herbatnikach, ma dzia豉nie wzmacniaj帷e i pobudzaj帷e.


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Warzywa w pergaminie po grecku


SKxDNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - bak豉瘸n - cukinia - 2 ziemniaki - marchewka - cebula - 2 pomidory - 2 z帳ki czosnku - s鏊 - pieprz - chili - suszone oregano - oliwa z oliwek extra vergine - 100 g sera feta WYKONANIE: Warzywa (bez pomidor闚) pokroi w grub kostk. W misce po陰czy oliw z sol, pieprzem, oregano, chili i utartym czosnkiem. Doda warzywa i dok豉dnie wymiesza r瘯. Warzywa zrumieni na rozgrzanej patelni. Pomidory pokroi w 鈔edniej grubo軼i plastry. Na dw鏂h z這穎nych kwadratach pergaminu u這篡 gar嗆 warzyw, a na nich plaster pomidora. Paczuszki zawi您a sznurkiem. Tak przygotowane mo積a zostawi w lod闚ce. Na p馧 godziny przed podaniem wstawi do gor帷ego piekarnika i piec w temperaturze 180蚓. Podawa posypane pokruszon fet.

Przepisy kulinarne - losowy

Torcik marchwiowo-jab趾owy


ciasto:
20 dag marchewki
20 dag mielonych migda堯w
10 czubatych 造瞠k cukru
6 jajek
3 造磬i m彗i
2 造磬i soku pomara鎍zowego
1 造磬a rumu
otarta sk鏎ka z cytryny masa jab趾owa:
75 dag kwa郾ych jab貫k
1 szkl. soku jab趾owego
5 dag rodzynek
5 造瞠k cukru
2 造磬i m彗i ziemniaczanej
sk鏎ka i sok z 1/2 cytryny dekoracja:
2 pojemniki (po 20 dag) 鄉ietany krem闚ki
2 造磬i cukru
3 dag orzech闚 pistacjowych Obran marchew zetrze na drobnej tarce, odcisn望 z soku. Utrze 鄴速ka z cukrem (3 造磬i od這篡) i sk鏎k cytrynow. Doda rum, sok pomara鎍zowy, m?k, marchew i migda造. Na ko鎍u doda ubite z reszt? cukru bia趾a. Ciasto prze這篡 do nasmarowanej t逝szczem i wysypanej bu趾 tart? tortownicy o 鈔ednicy 26 cm. Piec 45 min. w temperaturze 200 stopni C. Jab趾a podzieli na 獞iartki, skropi sokiem z cytryny. Zagotowa w rondlu z sokiem jab趾owym, sk鏎k i reszt? soku z cytryny, cukrem oraz rodzynkami. Zag?ci m?k, zagotowa, usun望 sk鏎k z cytryny. Biszkopt przeci? wzd逝 na po這w, posmarowa mas? jab趾ow, przykry drug? warstw ciasta, wstawi na 1 h do lod闚ki. Ubi ?mietan z cukrem, 1/3 masy prze這篡 do szprycki, posmarowa ni? tort ze wszystkich stron. Udekorowa kleksami ze szprycki i 獞iartk jab趾a. Posypa posiekanymi pistacjami.