Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki

Zimny poncz truskawkowo- malinowy


SKŁADNIKI: * 2 szklanki soku z truskawek, * 2 szklanki soku z malin, * 1 kieliszek winiaku, * 10 dag cukru, * cukier waniliowy, * lód konsumpcyjny WYKONANIE: Soki poł±czyć, wymieszać z cukrem i z cukrem waniliowym Dodać winiak. Dobrze oziębić. Podawać z lodem konsumpcyjnym.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Baba marmurkowa na Wielkanoc


SKŁADNIKI: 1 kostka margaryny 1 ½ szklanki cukru (lub mniej) 6 jajek 2 szklanki m±ki wrocławskiej ¾ szklanki m±ki ziemniaczanej małe opakowanie proszku do pieczenia ½ szklanki ¶mietany 3 łyżeczki kakao aromat cytrynowy rodzynki SPOSÓB PRZYRZˇDZANIA: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. M±ki wymieszać ze sob± i proszkiem do pieczenia. Poł±czyć z utarta mas±. Dodać ¶mietanę, aromat cytrynowy i wymieszać. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i obsypać grysikiem lub bułk± tart±. 2/3 ciasta wylać do formy Do 1/3 dodać kakao i wymieszać. Wylać do formy na ciasto białe i delikatnie rozprowadzić łyżk±, nie mieszać. Piec 45 minut temp. ok. 180oC.

Przepisy kulinarne - losowy

Cocktail truskawkowy z ma¶lank±


2 szklanki soku z truskawek,
2 szklanki ma¶lanki,
lód konsumpcyjny

Wszystkie składniki oziębić i miksować ok. 5 min. Podawać w szerokich szklankach z lodem konsumpcyjnym.