Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki

Z這cisty poncz


SKxDNIKI: • 6 dojrza造ch pomara鎍zy bez pestek • 6 s這dkich mandarynek • 4 s這dziutkie kiwi • 2 cytryny lub limonki • 2 litry soku pomara鎍zowego lub multiwitaminy • 1/2 litra delikatnego bia貫go wina WYKONANIE: 1. Pomara鎍ze dok豉dnie wyszoruj szczoteczk pod gor帷a wod. Ostrym no篡kiem powycinaj rowki wzd逝 owoc闚 , by pozby si w tych miejscach sk鏎ki na przeciwna stron 2. Tak przygotowane pomara鎍ze pokr鎩 ostrym no瞠m w plastry. 3. Mandarynki obierz i podziel na cz御tki. 4. Obierz kiwi i pokr鎩 w plastry. Z cytryn / limonkami mo瞠sz post徙i jak z pomara鎍zami. 5. Do szklanego naczynia wlej sok i wino , a nast瘼nie dorzu owoce. Tak przygotowany poncz powinien dojrze w ch這dnym miejscu przez kilka godzin.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

GUACAMOLE


Sk豉dniki 1 dojrza造 pomidor, 1 dymka, 2 鈍ie瞠 zielone papryczki chili, 1 czerwona czuszka z pestkami, 2 dojrza貫 awokado, 4 造磬i soku z limonki, 4 z帳ki czosnku, 4 造磬i oliwy lub oleju rzepakowego, 2 造磬i ziela kolendry (ewentualnie natka pietruszki) s鏊 i pieprz. Wykonanie Pomidora myjemy i usuwamy nasad ogonka. Bia豉 cz瘰 dymki wraz z pomidorami drobno siekamy. Zielone chili odpestkowa i bardzo drobno posieka, a czuszk i czosnek zmiksowa z oliw. Awokado obieramy, usuwamy pestki i rozgniatamy widelcem na miazg. Pami皻ajcie, 瞠 teraz dodajemy do awokado sok z limonki by masa nie zbrazowia豉. Ca這嗆 dok豉dnie mieszamy, solimy i doprawiamy pieprzem. Od razu podajemy.

Przepisy kulinarne - losowy

PANGA FRYTOWANA


Sk豉dniki: ½ kg filet闚 z pangi, olej do g喚bokiego sma瞠nia, ½ szklanki m彗i kukurydzianej, 2 jajka, s鏊, pieprz. Spos鏏 przyrz康zania: We frytownicy, lub du瞠j g喚bokiej patelni rozgrza olej do temperatury oko這 200 stopni C. Umyte i osuszone porcje ryby przyprawi sola i pieprzem. Ka盥y kawa貫k zanurzy w rozk堯conym jajku i obtoczy w m帷e kukurydzianej. Sma篡 oko這 5 minut na z這ty kolor, obs帷zy na r璚zniku papierowym z nadmiaru t逝szczu i podawa. Z ryb podajemy sur闚k, ostry sos i 獞iartki cytryny.