Dzisiaj jest Sobota 18 sierpnia 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki

Zielony seler


200 ml soku z selera
180 ml soku gruszkowego
20 ml soku z cytryny
gazowana  woda mineralna
kostki lodu Wysokie szklanki schłodzić w lodówce. Rozkruszyć lód. W shakrze wymieszać lód z sokami. Napełnić szklanki do połowy, uzupełnić wod?.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Krem wi¶niowo- miętowy


Produkty: 50 dag wisni
10 dag mietowych czekoladek
20 dag kremowki
40 ml jogurtu
1 cukier waniliowy
6 lyzek cukru
galazka miety do dekoracji Wykonanie:
Wisnie oplukac, wymieszac z 3 lyzkami cukru, zalac 1/2 litra goracej wody i zagotowac. Odlozyc 2 czekoladki do dekoracji, reszte posiekac dosc grubo. Schlodzona kremowke ubic na sztywno. Jogurt utrzec z pozostalym cukrem i cukrem waniliowym. Do masy jogurtowej dodawac po lyzeczce ubitä smietane. Ostroznie mieszac, na koniec wrzucic do kremu posiekane czekoladki. Delikatnie przemieszac. Cztery wisnie odlozyc do dekoracji. Pozostale przelozyc do schlodzonych pucharkow. Owoce przykryc calkowicie kremem. Odlozone 2 czekoladki przekroic na trojkaty. Kazda porcje deseru odekorowac wisnieknka, kawalkiem czekolady i listkiem miety. Schlodzic w lodowce ok. 30 min.


Przepisy kulinarne - losowy

Sałatka z kapusty pekińskiej i szynki


Produkty: kapusta pekińska - 1 szt.
rzodkiewka - 1 pęczek
szynka - 20 dag
szczypiorek - 1 pęczek
jajka ugotowane na twardo – 3 szt.
ogórek (¶wieży) - 1 szt.
majonez
sól, pieprz Wykonanie: Kapustę pekińsk±, rzodkiewkę i szczypiorek wypłukać, wysuszyć, drobno pokroić (rzodkiewkę w talarki). Pokroić drobno również szynkę, obrane jajka i ogórek. Wszystko wymieszać, dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku