Dzisiaj jest Sobota 23 lutego 2019
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki

Zielony seler


200 ml soku z selera
180 ml soku gruszkowego
20 ml soku z cytryny
gazowana  woda mineralna
kostki lodu Wysokie szklanki schłodzić w lodówce. Rozkruszyć lód. W shakrze wymieszać lód z sokami. Napełnić szklanki do połowy, uzupełnić wod?.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Przepisy kulinarne - losowy

Kotlety wieprzowe z kością


Składniki: mięso wieprzowe z kością – na 4 kotlety cebula - 1 mała natka pietruszki - 1/2 pęczka ocet ziołowy - 2 łyżki białe wytrawne wino - 2 łyżki posiekane zioła - 1 łyżka (tymianek, rozmaryn, szałwia) sól czosnkowa - 1/2 łyżeczki sól, biały pieprz 
  
Przygotowanie:
 
Cebulę obrać, zetrzeć na tarce. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Ocet wymieszać z winem, dodać zioła, cebulę, sól czosnkową, natkę, pieprz oraz olej. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety, natrzeć marynatą. Tak przygotowane mięso odłożyć na co najmniej 30 minut do lodówki. Mięso grillować 8 - 10 minut z każdej strony. Lekko oprószyć solą. Można podawać np. z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą, pieczywem i sałatką wiosenną itp.