Dzisiaj jest Środa 19 wrze郾ia 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki

Wytrawne martini


2 造磬i wytrawnego martini,
2 造磬i pernodu,
1 造磬a soku z cytryny,
1/2 szklanki wody mineralnej,
po jednym plasterku limetki i cytryny
listki melisy cytrynowej do dekoracji.
Do kieliszka wrzuci kilka kostek lodu, wla martini, pernod i sok cytrynowy. Dope軟i mocno sch這dzon wod? mineraln. Brzeg kieliszka udekorowa plasterkiem limetki i cytryny oraz listkami melisy.
Sk豉dniki na 1 kileiszek.


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sernik z czekolad


Produkty: 1,5 kg sera
15 jaj
50 dkg cukru
1/2 kostki mas豉 /lub 3/4 kostki gdy ser chudy/
sok z 2 du篡ch pomara鎍zy
2 造磬i m彗i ziemniaczanej
1,5 造瞠czki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1 gorzka czekolada
1 造磬a mleka Wykonanie:  Ser przygotowa jak na normalny sernik/vide "sernik I"/. Podzieli na 2 cz窷ci. Na blaszk wy這篡 jedn cz窷 sera - jasn. Nast瘼nie rozpu軼i czekolad w 1 造盧e mleka i doda do drugiej cz窷ci sera, Wy這篡 na jasn cz窷 sera.
Je瞠li chcemy, aby obie warstwy sera cz窷ciowo si wymiesza造 ze sob, wyk豉damy jeden ser na drugi od razu. Gdy chcemy aby warstwy wyra幡ie si oddziela造, wk豉damy blaszk z jasn cz窷ci na chwil do lod闚ki, a gdy nieco st篹eje, wyk豉damy ser czekoladowy.
Piec ok. 1 godz. w nagrzanym uprzednio piekarniku 180-190 stop.

Przepisy kulinarne - losowy

Broku這wa sa豉tka z serem anjou


Sk豉dniki •  1 mniejszy broku
  
•  1 og鏎ek
  
•  1 鄴速a papryka
  
•  p璚zek szczypiorku
  
•  6 jajek ugotowanych na twardo
  
sos majonezowy:
  
 
•  250 ml majonezu z oliwek
  
•  1 z帳ek rozgniecionego czosnku
  
•  1 造磬a posiekanego koperku
  
•  3 造磬i startego sera koziego Anjou
  
•  2 造磬i oliwy z oliwek
  
•  s鏊
  
•  pieprz czarny mielony
  
•  pieprz bia造 mielony
  
 
Etapy przygotowania 1.   Broku造 kroimy w r騜yczki i gotujemy przez 7-8 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy.
    
2.   Pomidory i jajka kroimy w 鏀emki - papryk w drobniutk kostk - og鏎ka w paseczki. Przygotowujemy sos mieszaj帷 wszystkie wy瞠j wymienione sk豉dniki. Doprawiamy go do smaku.
    
3.   W salaterce uk豉damy warstwami: broku造, papryk, jajka, og鏎ka, pomidory - zalewamy sosem i zn闚 uk豉damy kolejne warstwy: broku造 itg. na koniec jeszcze raz zalewaj帷 sosem.