Dzisiaj jest Sobota 18 sierpnia 2018
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki

Zachód słońca


Składniki • 40 ml ginu • 20 ml Kahlúa (likier) • 20 ml Bailey’s • 20 ml mleka skondensowanego • 20 ml Passoa (likier) Etapy przygotowania 1. Cztery pierwsze składniki mieszamy w shakerze z lodem, a następnie przelewamy przez sitko do kieliszka. Na wierzch wlewamy 20 ml Passoa. DEKORACJA:  plasterek pomarańczy CHARAKTERYSTYKA:  kieliszek koktajlowy, podajemy po południu lub wieczorem,  po posiłku

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Szynka surowa w koprze


SKLADNIKI: 1 kg jednorodnej szynki zaprawa do szynki: 1 kg soli kamiennej niejodowanej 1 łyżeczka białego pieprzu 1 łyżeczka saletry 2 łyzki stołowe cukru 2 opkaowania suszonego kopru ETAPY PRZYGOTOWANIA: 1. Wymieszać składniki zaprawy. 2. Obtoczyć szynkę w koprze. Na dno naczynia wsypać warstwę zaprawy, ułożyć mięso i zasypać resztą zaprawy. 3. Po 24 h mięso wyjąć, oczyścić z soli i mokrego kopru. Nie myć mięsa!!! Przygotować 1/2 łyżeczki saletry i łyżki stołowej soli oraz szczyptę białego pieprzu. 4. Oporószyć szynkę i obtoczyć w pozostałej części kopru. Zawinąć w folię aluminową i odłożyć na 48 h do dojrzewania.


Przepisy kulinarne - losowy