Dzisiaj jest Sobota 23 lutego 2019
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki

Zielona herbata z imbirem


Składniki • 4 łyżki zielonej herbaty • 10 dag cukru • 4 plasterki cytryny • 7,5 dag imbiru • li¶cie ¶wierzej mięty   Etapy przygotowania 1. Zaparzyć przez 4 minuty zielon± herbatę w 1 litrze gor±cej wody, potem dodać cukier, cytrynę i imbir pokrojony w cienkie plasterki. 2. Odstawić na kilka godzin do lodówki, podawać z li¶ćmi ¶wierzej mięty.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Krem jogurtowo-truskawkowy


SKŁADNIKI:
KREM:
* żelatyna
* 300 g naturalnego jogurtu
* 100 g miodu
* sok z cytryny
* skórka starta z jednej cytryny
* 200 g słodkiej ¶mietany kremówki

SOS:
* 250 g ¶wieżych truskawek
* 50 g cukru
* 2 kieliszki likieru pomarańczowego

KREM:
* Przyrz?dzić żelatynę wg przepisu na opakowaniu.
* Jogurt wymieszać z miodem, sokiem i skórk± z cytryny.
* Wymieszać żelatynę z jogurtem. Pozostawić na 20 minut.
* Ubić ?mietanę. Dodać masę jogurtow± do bitej ¶mietany.
* Masę przełożyć do okr?głej miski. Wstawić na 3-4 godziny do lodówki.

SOS:
* Umyte truskawki zmiksować.
* Następnie podgrzać je z cukrem.
* Ostudzić i dodać likier pomarańczowy.
* Krem wyłożyć na półmisek tak, aby powstała półkolista bryła.
* Obłożyć plasterkami truskawek.
* Polać sosem.

Przepisy kulinarne - losowy

Zrazy belgijskie


Składniki •  80 dkg porów
  
•  20 dkg cielęciny gotowanej
  
•  2 jajka
  
•  bułka tarta, m±ka, olej, sól, pieprz, lubczyk
  
 
Etapy przygotowania Pory ugotować 30 min i zmielić z mięsem. Dodać jajka, sól, pieprz, lubczyk i wyrobić zraziki. Obtoczyc w m±ce i bułce i smażyć ze wszystkich stron.