Dzisiaj jest Sobota 23 lutego 2019
Przepisy kulinarne - Napoje, drinki

ZIELONA WDOWA


Curacao blue
sok pomaranczowy
pomieszac i dadac lodu

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

PSTRĄG Z ŁOSOSIEM


Składniki • 1 duży pstrag (ok. 35-40 dag) • 20 dag łososia • oliwa z oliwek • przyprawa garam masala • sól, pieprz, koperek (może być suszony) • sok z cytryny • por lub szczypior do wiazania Etapy przygotowania Dużego pstraga sprawić i pokroić w dzwonka. W rondlu rozgrzać ok. 2-3 łyżki oliwy i rozpuscić w niej 1 łyżeczkę przyprawy garam masala, tak aby powstała gęsta ciecz. Po ostygnięciu przyprawy, polać nia dzwonka z pstraga i odstawić na kilkanaście minut. Łososia pokroić w kawałki takej wielkości, aby zmieściły się w środek każdego dzwonka i zamarynować w marynacie z oliwy, cytryny, soli, pieprzy i posiekanego koperku. Umieścić łososia w dzwonkach i ostrożnie zwiazać porem lub szczypiorem. Delikatnie przełożyć na patelnie albo na grill i piec ok.10 minut

Przepisy kulinarne - losowy

Omlet z szynką i pomidorami


SKLADNIKI: 3 jajka 3/4 plastry chudej szynki dwa srednie pomidory cebula ogórek zielony szczypta soli i pieprzu ETAPY PRZYGOTOWANIA: 1. Rozdziel białko od żółtka, białko ubij na pianę, pokrój szynkę na drobną kostkę. 2. Wymieszaj dokładnie żółtka i dodaj do nich szynkę, następnie dodaj to do białek.  3. Powoli wylej na patelnie i przykryj pokrywką, zmniejsz ogień, w między czasie obierz pomidory, cebulkę i ogórka. 4. Odwróć omlet na drugą stronę, najlepiej za pomocą dwóch łopatek drewnianych i wyłóż na omlet sałatkę pomidorową.