Dzisiaj jest Wtorek 11 grudnia 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory

Zimowa surówka


50 dag kapusty
20 dag cebuli
50 dag marchwi
50 dag jabłek
goĄdziki
zalewa:
1 l wody
2 dag soli
2 łyżki cukru
kwas cytrynowy Cebulę pokroić, wrzucić na 3 min. do osolonego wrz?tku, odcedzić. Marchew obrać, pokroić, wrzucić na 5 min. do osolonego wrz?tku, odcedzić. Kapustę poszatkować. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Ugotować zalewę. Do słoików włożyć warstwami przygotowane warzywa, dodać goĄdziki (po 2-3 do każdego słoika), zalać zalew±. Pasteryzować ok. 30 min.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ziemniaki grillowane z brzoskwiniowym sosem


SKŁADNIKI: sos: kubek jogurtu pół puszki brzoskwiń curry pieprz kajeński szczypiorek SPOSÓB WYKONANIA: Brzoskwinie pokroić w kostkę, wymieszac z jogurtem dodac curry, doprawic pieprzem, posypac szczypiorkiem i wstawic na 30 min do lodówki. Ziemniaki zawijamy w folie i grillujemy, podajemy z brzoskwiniami.

Przepisy kulinarne - losowy

Cordon Bleu burger


Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wołowego,
kilka plastrów miękkiego sera,
kilka plastrów gotowanej szynki,
sól i pieprz do smaku,
bułki hamburgerowe,
sałata lodowa,
kilka plasterków pomidora.
Sposób przyrz±dzenia: Wymieszać mięso z sol± i pieprzem, podzielić na dwie równe czę¶ci. Z jednej czę¶ci uformować hamburgery. Na hamburgerach położyć plaster sera, szynki i przykryć hamburgerami uformowanymi z drugiej czę¶ci mięsa. Zalepić boki, tak by nie było widać szynki i sera. Usmażyć po 4 min. na każdej stronie. Podawać w bułce hamburgerowej z sałat±, plastrami pomidora i ketchupem.