Dzisiaj jest Sobota 23 lutego 2019
Przepisy kulinarne - Przetwory

Sałatka z pomidorów


1 kg niezbyt dojrzałych pomidorów
2 cebule
3 dag soli
marynata:
0,1 l octu 10%
0,4 l wody
10 dag cukru
pieprz
ziele angielskie
li?ć laurowy

Pomidory pokroić w plastry, cebule w kr±żki, wymieszać z sol±. Zalać octem wymieszanym z wod?, odstawić na dobę. Płyn zlać, dodać cukier, pieprz, ziele angielskie i li?ć laurowy, zagotować. Warzywa ułożyć w słoikach, zalać marynat?, zamkn±ć, pasteryzować 25 min. Można dodać paprykę.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Rose


30 ml. - Kirsch
30 ml. - wytrawny wermut wisienka koktajlowa Kirsh, wermut, syrop wymieszać w szklanym naczyniu z paroma kostkami lodu. Dekorować wisienka.
 

Przepisy kulinarne - losowy

Kotlety ziemniaczane luxusowe


Składniki Przepis 1kg ziemniaków,15 dag maki ,2 jaja,1 cebula,1 z±bek czosnku,3 łyżki drobno startego sera zółtego,sól ,pieprz,bazylia,gałka muszkatołowa,bułka tarta b?dż rozdrobnione płatki kukurydziane jako panierka Ugotowane ziemniaki przepu?cić przez praskę dodać m?kę,jaja,podsmażon± cebulę,wycisn±ć z±bek czosnku,dodać ser,doprawić,obtoczyć w bułce lub płatkach,smażyc z obu stron na rumiany kolorek.Podawać z sosami:pieczarkowym ,pomidorowym