Dzisiaj jest Sobota 18 sierpnia 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory

Sałatka z ogórków



1 szkl.octu
4 szkl.wody
1 szkl.cukru
1 łyżeczka czubata soli


Ogórki w skórce kroimy na plastry.Do sloików ziele angieskie gorczyca i koper.Zalewamy zimn± zalew±,wekujemy od zagotowania 1 min.


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sos sardynkowy


Składniki:30 dkg sosu majonezowego,
50 ml ¶mietany,
puszka sardynek,
4 dkg migdałów,
3 dkg orzechów włoskich, bez łupin,
sól,
pieprz i sok z cytryny do smaku.

 
Sposób przyrz±dzenia:        Migdały i orzechy sparzyć wrz±c± wod±, obrać ze skórki, posiekać, poł±czyć z majonezem, ¶mietan± i rozdrobnionymi sardynkami, doprawić. Podawać do ryb i jaj.

Przepisy kulinarne - losowy

KRUCHE BABECZKI Z TUŃCZYKIEM I ROKPOLEM


Składniki CIASTO:
  
•  50 dag m±ki
  
•  25 dag margaryny
  
•  1 żółtko
  
•  1 jajko
  
•  sól, gałka muszkatołowa
  
FARSZ:
  
•  1 puszka tuńczyka w kawałkach
  
•  2 łyżki masła
  
•  3 łyżki sera rokpol
  
•  pieprz do smaku
   Etapy przygotowania 1.  M±ke przesiać z tłuszczem, dodać jajko i żółtko, troche wody, sól i gałkę muszkatołow±.
    
2.  Wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Następnie wylepić nim foremki do babek, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na rumiano.
    
3.  Masło utrzeć z tuńczykiem i startym serem. Doprawić do smaku pieprzem.
    
4.  Farsz nałożyć do babeczek i posypać natk± lub posiekanymi orzechami.