Dzisiaj jest Niedziela 18 listopada 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory

Wi¶nie marynowane


Produkty: 3 kg wi¶ni ,
1 kg cukru ,
 2 szklanki octu 6-proc. ,
 2 szklanki wody ,
kilka goĽdzików ,
trochę cynamonu Wykonanie: Umyte i os±czone wi¶nie włożyć do garnka. Cukier, ocet, wodę, goĽdziki i cynamon zagotować, ostudzić i zalać wi¶nie. Odstawić na cały dzień. Na drugi dzień zlać syrop, zagotować i ostudzić. Wi¶nie ułożyć w słoikach, zalać syropem. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20-25 minut.


Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Korniszon


Jest to mały marynowany w occie ogórek, który podaje się jako dodatek do potraw.

Przepisy kulinarne - losowy

Karnawałowy drink - Cassisina


SKŁADNIKI 50 ml wódki, 1/8 limony, 20 ml likieru creme de cassia, 3-4 kostki lodu, pokruszone SPOSÓB PRZYRZˇDZANIA Do szklanki typu old- fashioned wycisn±ć sok z limony. Włożyć pokruszony lód i dodać pozostałe składniki. Mieszać łyżk± barow± przez 8-10 sekund. Zaraz podawać.