Dzisiaj jest Środa 22 sierpnia 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory

Truskawki do ciasta


2 kg truskawek
1 kg cukru Owoce umyć, przekroić na pół, wypestkować. Ułożyć ciasno w słoikach, do każdego wsypać czubat? łyżkę cukru. Zakręcić i pasteryzować. Można wykorzystać je do deserów, ciast, lodów.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Ciasteczka dla niemowląt


1 masło
cała kaszka dla niemowląt(najlepiej smakowa)
2/3 szklanki cukru
3 jajka

wymieszac razem dac do zamrazalnika aby sie dobrze zmroziło potem zozgniesc i formowac ciasteczka mozna dac marmoladke.Piec 15 minut w 220 stopniach
smacznego!!!!

Przepisy kulinarne - losowy

Dorsz w pikantnym czerwonym sosie


Składniki 60 dag filetów z dorsza (bez skóry), 2 średnie cebule, 5 dojrzałych pomidorów, 1 łyżka octu, 5 łyżek oliwy z oliwek, 2 czerwone papryczki chili, sól i pieprz.  Sposób wykonania Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i równiez pokroić w kostkę. Papryczki chili umyć, pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę. Dodać pomidory, papryczkę chili i ocet. Całość dporawić solą i pieprzem. Dusić ok 20 min. Do sosu włożyć umyte i osuszone filety z dorsza. Dusić w sosie do miękkości ryby (ok. 15 min.) Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.