Dzisiaj jest Poniedziałek 15 października 2018
Przepisy kulinarne - Przetwory

Truskawki do ciasta


2 kg truskawek
1 kg cukru Owoce umyć, przekroić na pół, wypestkować. Ułożyć ciasno w słoikach, do każdego wsypać czubat? łyżkę cukru. Zakręcić i pasteryzować. Można wykorzystać je do deserów, ciast, lodów.

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Naleśniki z kokosem i czekoladą


Składniki Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki 1/4 szklanki mleka 6 łyżek oleju 2 jajka Mleko 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao Nadzienie: 1 śmietana gęsta 1 opakowanie( 100 g ) wiórków kokosowych cukier do smaku Polewa: tabliczka białej czekolady tabliczka mlecznej czekolady  Wykonanie Ciasto:  Jajka ubić z cukrem. Dodać olej i trochę mleka. Wymieszać. Dodać mąkę i trochę mleka ( tyle aby powstała konsystencja bardzo rzadkiego sosu lub słodkiej śmietanki). Wymieszać. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao. Wymieszać. Usmażyć. Nadzienie:  Nadzienie przygotować około godzinę przed spożywaniem naleśników. Wszystkie składniki wymieszać, wstawić do lodówki. Usmażone naleśniki posmarować nadzieniem, zwinąć w rulon. Ciemne naleśniki polać białą czekoladą, jasne polać mleczną.

Przepisy kulinarne - losowy