Dzisiaj jest Poniedziałek 25 marca 2019
Przepisy kulinarne
Wypełnij formularz zgłoszeniowy:
Nazwa potrawy:   
Składniki:   
(zwykły tekst)
opis:   
(zwykły tekst)
Twoje imię:   
Twój email:   

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

Sałatka curry z kurczakiem


Produkty: 1 szklanka ryżu
1 szt piersi z kurczaka
1 puszka kukurydzy
1 strąk papryki żółtej (mały)
1 strąk papryki czerwonej (mały)
1 strąk papryki zielonej (maly)  
Sos jogurtowo-pomarańczowy
1 kubeczek jogurt naturalny
2-3 łyżki majonezu
1 szt pomarańczy
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz Wykonanie: Ryż należy ugotować z odrobiną soli i ostudzić. Piersi z kurczaka ugotować z dodatkiem vegety i sporej ilości Curry, ostudzić i pokroić w kostkę. Wymieszać ryż z kurczakiem i dodać osączona kukurydze. Papryke pokroić i dodać do sałatki. Polewać sosem bezpośrednio przed jedzeniem.
Sos:
Wymieszać jogurt, majonez, sok z cytryny i pokrojoną pomarańczę, na koniec dodać sól i pieprz do smaku.

Przepisy kulinarne - losowy

Ziemniaki po indyjsku


Składniki Przepis 1 kg ziemniaków
6 łyżek oleju
2 cebule
5 ząbków czosnku
1 łyżka mieszanki curry
pieprz papryka Obrać, wypłukać i zagotować ziemniaki na wolnym ogniu w osolonej wodzie, lub na parze. Odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Na dużej patelni podgrzać olej, dodać posiekaną cebulkę i smażyć ok. 2 min. Dodać ostudzone już i pokrojone ziemniaki, wymieszać z curry i drobno posiekanym czosnkiem. Całość podsmażać na patelni przez parę minut, stale mieszając. Żaroodporne naczynie wysmarować olejem, przełożyć ziemniaki. Zapiekać w piekarniku ok. 20 min. Można podawać je udekorowane koperkiem. Serwować na ciepło lub zimno z potrawami z rusztu.