Dzisiaj jest Wtorek 22 maja 2018
Przepisy kulinarne
Wypełnij formularz zgłoszeniowy:
Nazwa potrawy:   
Składniki:   
(zwykły tekst)
opis:   
(zwykły tekst)
Twoje imię:   
Twój email:   

Ostatnio odwiedzony przepis kulinarny

JAJECZNICA Z BROKUŁAMI


Składniki 2 jajka, 3 białka jaja, 150 g brokułów, zielenina, odrobina soli, pieprz. Wykonanie Brokuły ugotować na parze lub w małej ilości wody. Jajka wymieszać z białkami i przełożyć na gorącą patelnię teflonową. Dodać brokuły, posiekaną zieleninę, podsmażyć przez kilka minut i doprawić.  

Przepisy kulinarne - losowy

Kawa po irlandzku


Bierzemy lyzeczke cukru (tak na oko). Sypiemy do kieliszka, kieliszek podgrzewamy nad lampka spirytusowa. Cukier zaczyna sie karmelic. Jak sie stopi, dolac whisky. Uwaga - kieliszek nie moze byc bardzo goracy, bo peknie. Jak juz whisky sie z cukrem pomiesza, to nalac mocnej kawy (cos espresso chyba) i na wierzch slodka, bita smietane. Najtrudniejsze jest to topienie cukru, a poza tym, poza smietana, mozna wrzucic galke lodow waniliowych.